BALIK KEMPAS....

Tengokla..nakal betul.... Dari kiri : ayah, anas, amirah dan yang paling COOL... aimi zakiah


Semalam bertolak dari Pd dah lewat, 5 minit lagi nak pukul 7.... Anas ngan amirah over aktif sampai satu tahap 'ayah' tak boleh tahan... Kena marah baru dua2 tersenyap... Aimi pulak, cool ajer duduk sebelah 'ayah'....


Tengah-tengah dok drive, anas tanya, "yah, ummi pegi mana yah ?"... pesal ummi tak balik ngan kita...?"..... "Anas, ummi balik perlis, jaga siti...kan siti tak sihat..".... "yah, yah...lama ke ummi balik rumah siti...?".... "Ummi tak balik rumah siti...ummi jaga siti kat hospital...siti tak sihat.. lagi 4 hari ummi balik...anas, kakak ngan adik ikut ayah...kita balik rumah nenek ye...nanti kalau semua ikut ummi, camna ummi nak jaga siti...?.... amacam, boleh tak..!!!?..." "BOLEHHHHH..!!!"


Perjalanan aku ke Kempas malam tu tak bosan langsung.. Sesekali aku dihiburkan dengan lagu 'negaraku', 'cicak-cicak di dinding', 'happy birthday to you' dan tah hapa-hapa lagi lagu yang berkumandang mlm tu... bukan dari radio keta, tp di'sumbang'kan oleh anak-anak ayah...

1 comments:

salihin said...

Awat pak ngah bertolak lewat sangat. Kami balik Desa Jaya dulu... Esok pagi kita jumpa... Drive elok2....

-Irul-