SATURDAY MORNING AGOGO !

6.30 pagi ‘bersiap-siap’
Ikut plan asal, ‘bertolak secepat mungkin…siap jer, terus pi ! Tapi hampeh ! Berapa kali kejut tapi tak bangun-bangun….semalam, semangat sangat… amiraaaaah..bangun ! anas…adik…jom.. kata nak jogging !.... Akhirnya diorang bangun gak… sekurang-kurangnya ada harapan yang program pagi ni, jadi…

7.45 pagi ‘gerakkkk’
Seperti yang dirancang walaupun masa ada sikit ‘terkeluceh’ tapi ok laaa… Nak siapkan bebudak bertiga ni memang amik masa… macam-macam hal… So, sebelum bertolak kena sarapan yang ringan-ringan… susu ? ooo..mestiii ! Kalu semua dah ok, kalau semua dah ready, kita gerak sekarang…!!!

8.25 pagi ‘sampai dan warm up’
Alhamdulillah…sampai gak tempat yang dah lama aku teringin nak pi… takder ler jauh sangat…dok ulang-alik selalu…tapi tak singgah-singgah… So, sebelum mula kena buat sesi pemanasan badan…takut badan ni terkejut…dah lama sangat ‘dimanjakan’… Untuk sesi pemanasan, orang lain tak ada dah, dah tentu aku yang kena…jadinye.. ikut ajer apa ayah buat…

8.45 pagi ‘mula dan go, go, go !’
Lepas sesi pemanasan, apa lagi…..lariiii ! Wow ! bestnya…dah lama aku tak dapat peluang camni… rasa segar sangat..peluh jernih mencurah-curah..menitik-menitik… Ishhh, lama betul aku tak berpeluh camni… Kiaorang tarik nafas dalam-dalam…segar…terasa oksigen menyusup masuk ke paru-paru…

Kitaorang buat lebih kurang 3 pusingan penuh..sesekali tu berhenti untuk tarik nafas and buat pergerakan taekwando…. Aku tengok si aimi zakiah dah termengah-mengah…mana taknye..satu langkah aku berapa kali langkah dia… kecik lagi tu budak tu.. !


10.15 pagi ‘sesi warming down’
Lebih kurang pukul 10, kitaorang stop dan bersiap-siap untuk balik… Tapi sebelum tu, perut kena di isi…lapor la bro… 3 pusingan tuuu… Tak dulik, aku nak pekena makanan favourite aku gak… So, bagi menampung balik segala kolestrol dan lemak yang dah ‘terbakar’ tadi bro aku order nasi lemak telur mata ngan teh tarik untuk aku dan 2 orang anak-anak aku..… Kesudahannya, nasi lemak aku, aku punya, nasi lemak anak aku pun aku punya…sayang la bro…diorang makan tak habis..membazirrr jer… he, he…

3 comments:

alladiin said...

kesudahannya..sia2 je lah program membakar lemak2 dibadan lu pagi tu.. 2 pinggan nasi lemak lu belasah..

lu silap bro...bukan 2 tapi 3 ! 1 pinggan wa + 2 pinggan anak wa...! Nasib baik org rumah mkn habis klu tak dgn dia2 punya wa 'belasah'...

wei..aku ni dieb..ingat lagi,member aku la dok surve hang punya blog..tapi tulisan kecik sangat edit sket..hang masuk blog aku http://habeidahafaif.blogspot.com